NAFF / Neum Animated Film Festival
Gotovo dvije tisuće filmova iz 90 zemalja 2020 Neum Animated Film Festival

Ovogodišnji NAFF karakterizira rekordan broj pristiglih filmova, ali i broj zemalja iz kojih dolaze ta filmska ostvarenja.

Ove godine na natječaj je pristiglo 1960 filmova iz čak 90 zemalja.: Francuske, Rumunjske, Švicarske, Portugala, Brazila, Njemačke, Španjolske, Belgije, Turske, Danske, Argentine, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Kanade, Hrvatske, Slovenije, Urugvaja, Japana, Južne Afrike, Italije, Kine, Izraela, Australije...

U natjecateljski program ovogodišnjeg NAFF-a ušlo je 67 filmova, dok će u panorama programu biti prikazan 31 film.

Selektorica filmova Aleta Rajič je iz iz 33 zemlje svijeta odabrala filmove za Ntjecateljski program i Panorama program Festivala.

Projekcije filmova će biti lokalno organizirane u Mostaru, Dubrovniku, Cetinju i Jelsi.

Stručni žiri Festivala i ove godine čine ljudi iz različitih društvenih, književnih, filmskih, producentskih sfera djelovanja, a riječ je o pet profesionalaca koji će birati najbolje od najboljih na NAFF-u 2020.

Inače, pored Neuma, projekcije ovogodišnjeg NAFF-a planirane su i u Mostaru, Dubrovniku, Cetinju i Jelsi, što nije prvi put da se Festival seli izvan granica Bosne i Hercegovine.

Putem videokonferencije sudionici će moći razmijeniti svoja mišljenja, iskustva i diskutirati o određenim temama vezanim za animaciju.
Katalog Naff 2021


Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2021 Studio Neum. All rights reserved. This site is powered by GCR production.