NAFF / Neum Animated Film Festival
Grand Prix dobio američki film ''Foreign exchange'' 2021 Neum Animated Film Festival

Šesnaesto izdanje Festivala animiranog filma u Neumu završeno je 1. srpnja. Festival je i ove godine zbog pandemije koronavirusa održan online, a zbrajanjem ocjena sedam članova stručnog žirija objavljeni su i dobitnici osam nagrada. Grand Prix ovogodišnjeg izdanja NAFF-a osvojio je film ''Foreign exchange'', autorice Corrie Francis Parks iz SAD-a. Inače, Corrie Francis Parks animira pijesak i druge neobične materijale, a njezin film postavlja pitanje: Koliko vrijedi šaka puna pijeska u golemom krajoliku globalne ekonomije?

Nagrada za najbolju 2D animaciju pripala je bosanskohercegovačkoj autorici Aleti Rajič, za film ''Natural selection'', dok je film ''This side, other side'' iz Irana proglašen najboljim u kategoriji 2D i 3D animacija.

Prema ocjenama stručnog žirija film ''Flower and the girl'' iz Velike Britanije imao je najbolju animaciju glina-lutke, dok je nagrada za likovnost otišla u ruke Romana Burmakova, autora iz Rusije za njegov film ''Krasnoludki''.Nagradu za najbolju glazbu na 16. online izdanju NAFF-a dobio je film ''The march of the missing'' iz Meksika, a autor je Marcos Almada.

Najboljim studentskim filmom proglašen je film ''Croach'' iz Argentine, dok je nagrada koja se od 2017. dodjeljuje u čast oskarovca Dušana Vukotića ove godine otišla u ruke autorice iz Srbije – Maše Avramović za film ''Stuck together''. Inače, ova nagrada se dodjeljuje regionalno mladim autorima kao podsticaj za daljnji rad.

Plakat Naff 2021

Katalog Naff 2021Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2021 Studio Neum. All rights reserved. This site is powered by GCR production.