NAFF / Neum Animated Film Festival
Film ''Zvijer'' inspiriran stvarnim događajima pobjednik 17. NAFF-a 2022 Neum Animated Film Festival

Prva nagrada koja se dodjeluje za likovnost ove godine ide u Izrael. Autorica Hani Dombe je nagrađena za film ''Perje'' u ovoj kategoriji i nagrada će joj biti uručena naknadno.

Idemo dalje, žiri je također ocjenjivao glazbu filmovima i nagrada za najbolju glazbu ove godine ide u ruke autora ide iz Čilea. Film ''Zvijer'' dakle ima najbolju glazbu ove godine na NAFF-u.

Najbolji studentski film nam dolazi iz Češke. Zove se ''Mama je uvijek u pravu'' i rađen je u tehnici kolaž. Autorica Marie Urbankova će svoju nagradu dobiti naknadno.

U nastavku ćemo dodijeliti i nagradu za najbolju animaciju glina – lutke. Ove godine pobjednički film u ovoj kategoriji je ''Posljednja želja'', autorice Galie Osmo iz Izraela. Galia je tu sa nama u Neumu i pozivamo je da preuzme svoju nagradu.

Jedna posebna nagrada koja se dodjeljuje od 2017. godine na NAFF-u jeste i nagrada u čast oskarovca Dušana Vukotića . Ova nagrada se dodjeljuje mladim autorima kao podsticaj za daljnji rad. Ove godine nagrada ide u Rusiju za film ''Susret'', autorica je Aleksandra Krivolutskaia.

Na 17. izdanju NAFF-a nagrađen je i film ''Žaba samuraj''. Rad autora Brenta Forresta iz Japana prepoznat je kao najbolji u kategoriji 3D animacija.

Najbolja 2D animacija ove godine pripala je animatoru iz Italije, Simone Massi je nagrađen u ovoj kategoriji za svoj film ''Svaki izlazak sunca''. Nagradu će mu organizacijski tim poslati naknadno, obzirom da nije s nama tu.

Grand prix je dobio već nagrađeni film Hugo Covarrubias je očito napravio dobar posao i stoga je ''Zvijer'' iz Čilea najbolji film na 17. izdanju Festivala animiranog filma u Neumu.
Plakat Naff 2022

Katalog Naff 2022Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2022 KAN. All rights reserved. This site is powered by GCR production.