NAFF / Neum Animated Film Festival
Članovi međunarodnog stručnog žirija 2023 Neum Animated Film Festival
Osman Arslanagić (BiH) rođen u Trebinju, BiH. Nakon završene likovne akademije u Sarajevu bavi se televizijskom, filmskom i kazališnom scenografijom. Redovni je profesor na predmetu Scenografija, kostim i maske na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu te na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osjeku. Bio je ravnatelj Otvorene scene Obala i Sarajevskog ratnog teatra. Pored mnogobrojnih scenografija za TV emisije i igrane filmove iza sebe ima i rad na oko 150 kazališnih predstava, opera i baleta. Dobitnik je desetak regionalnih i međunarodnih nagrada za scenografiju te godišnje nagrade za dizajn koju dodijeljuje Collegium Artisticum. Sa redateljicom Ninom Klefling surađuje dugi niz godinana velikom broju predstava, drama i opera. U kazalištu Komedija prethodno radi Slugu dvaju gospodara, Crnu komediju, Čisto ludilo, Ukroćenu goropadnicu, Ellu i Marylin, Skup…

Carolyn Gair (USA) je vlasnica Bowling4Rhinos Productions u Los Angelesu. Ona je uspješna redateljica, glavna urednica i dizajnerica projekta koja je radila sa svim velikim studijima uključujući Disney, Warner Bros, Universal, Illumination i Paramount. Diplomirala je na Sheridan College of Animation, i kroz tri desetljeća rada udahnula je život i humor TV klasicima kao što su Tiny Toons, Animaniacs i Kim Possible. Kao redateljica u Disney Feature Animation surađivala je na više projekata s glavnim kreativnim direktorom Johnom Lasseterom, uključujući Jungle Book 2, Brother Bear 2 i uspješnu franšizu Zvončica. Nakon Disneya, Carolyn je radila s Chrisom Meledandrijem na Illumination filmovima Hop i Despicable Me. Carolyn je bila glavna urednica priče za Free Birds - radeći sa scenaristom/producentom Davidom Sternom i redateljem Ashom Brannonom; bila je Brannonov glavni urednik u filmu Mandoo, Rock Dog. Radila je na šalama s komičarima Steveom Martinom i Eddiejem Izzardom, te pomogla u razvoju scenarija i pridonijela cjelokupnoj strukturi i priči više igranih filmova. Njen rad je nominiran za Emmy i Annie, viđen je u više od dvadeset zemalja i preveden na više jezika. U svoje slobodno vrijeme, Carolyn stvara stop-motion kratke filmove CheeseMan za svoj YouTube kanal i Instagram @Bowling4Rhinos i trenutno režira stop-motion dugometražni film "RETURN TO KELLOGG" u Bowling4Rhinos Productions. Iako ponosna Kanađanka, ona je "ex-pat extraordinaire"!

Galia Osmo (Izrael) je producentica, redateljica i animatorica kratkih animacija i live-action reklama I dizajnerica lutaka i scenografije koja živi u Izraelu. Stekla je B.A. industrijskog dizajna na Akademiji za umjetnost i dizajn Bezalel u Jeruzalemu i M.F.A. na Studiju filma i televizije na Sveučilištu u Tel Avivu. Kratki filmovi koje je Galia režirala tijekom studija prikazivani su na festivalima u Izraelu i inozemstvu te na televizijskim kanalima. Galijin prvi stop-motion nezavisni film, One Last Wish, temeljen na "What, of this Goldfish, Would You Wish?" Etgara Kereta, koji je producirala, režirala i animirala, uvršten je na više od 70 međunarodnih festivala i osvojio petnaest međunarodnih nagrada za najbolju animaciju. Film je sudjelovao i dobio nagradu NAFF-a 2022. Galia nastoji povezati ljude s prirodom za zdrav i održiv suživot. Napravila je nekoliko animacija u suradnji s ekološkim organizacijama. Želi nastaviti sa svojim ciljem kombinirajući svoje dvije velike strasti ekološku svijest i animaciju kako bi stvorila i ispričala uvjerljive priče te kako bi napravila promjenu. Ovih dana Galia surađuje na animaciji i kratkim VR filmovima te podučava sljedeću generaciju Stop-Motion animatora.

Mario Knezović (BiH) rođen 1979. u Mostaru. Studirao je poljski jezik i slavistiku u Zagrebu te studij novinarstva u Mostaru. Osnivač, autor i frontmen glazbene grupe Zoster koja je postala jedna od važnijih nositelja novije BiH rock scene, Autor je glazbe i tekstova preko 50 djela koja su objavljena na 4 albuma. Njegova autorska djela izvođena su na festivalima i korištena u nekoliko dokumentarnih i dugometražnih filmova. Autor je glazbe nekoliko kazališnih predstava. Kao glumac angažiran je u desetak dugometražnih igranih filmova .

Plakat Naff 2023

Katalog Naff 2023
Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2023 KAN. All rights reserved.