NAFF / Neum Animated Film Festival
Članovi međunarodnog stručnog žirija 2021 Neum Animated Film Festival
Mindy Johnson (USA) Nagrađivani autor, povjesničar, kreator filmova, pedagog, glazbenik i još mnogo toga, kreativna postignuća Mindy Johnson odražavaju njenu raznolikost, talente i iskustvo.

Vodeći stručnjak za ulogu žena u povijesti animacije i filma, Mindy često piše i govori o početcima kinematografije, animaciji, povijesti ženea u animaciji i kreativnosti. Nedavno joj je dodijeljena nagrada ASIFA – Hollywood Animation Educators Forum za 2020. godinu i Nagrada akademija filmske umjetnosti i znanosti Grant Foundation za 2019. godinu za kontinuirano istraživanje i pisanje o doprinosa žena u svijetu animacije. Njezina revolucionarna otkrića i dalje bacaju svjetlost na nevidljivi narativ o ženskoj prisutnosti u prvom stoljeću filmske industrije.

Mindy je kreirala globalne kampanje, izložbe i događaje za veliki broj klijenata, uključujući: The Walt Disney Company, AMPAS / Oscars.org, WNET / American Masters, Muzej obitelji Walt Disney, Bing Crosby Enterprises, Stage Nine Productions, SiriusXM Radio i Horipro Enter¬tainment. Uz svoju filmsku stručnost, literarne napore i savjete, Mindy je nagrađivana dramaturginja, kantautorica, skladateljica i umjetnica koja daje doprinos na nekoliko međunarodno priznatih i objavljenih skladbi. Mindy predaje povijest kinematografije, estetiku i interkulturni film na području Los Angelesa, uključujući predavanje o povijesti žena u animaciji, temeljen na njezinom kontinuiranom revolucionarnom istraživanju, na CalArts - Kalifornijski institut za umjetnost u Los Angelesu i Sveučilište Drexel u Philadelphiji, PA.

Lucija Buzančić (Hrvatska) Animatorica, ilustratorica i povjesničarka umjetnosti iz Splita, rođena 15.11.1989. godine. Započela je studij 2008. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Arheologija i Povijest umjetnosti) Diplomirala je na na Odsjeku za povjest umjetnosti (Filozofski fakultet u Zagrebu) 2014. godine a na Odsjeku za animirani film (Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu) 2017. godine kratkim animiranim filmom „Proces“. Sa svojim diplomskim filmom sudjelovala je na nekoliko međunarodnih festivala i naposlijetku bila uvrštena u VAF Nove talente (danas CEE animation talents) za 2018. godinu. Danas radi kao samostalna autorica, animatorica i ilustratorica sa sjedištem u Zagrebu.

Mandić Miroslav (BiH) Magistrirao scenarij i filmsku režiju na Columbia University u Njujorku. Njegov kratki film BRAK RADNIKA osvojio je Grand Prix Zlatni zmaj na međunarodnom festivalu u Krakovu (1985). Cjelovečernji igrani film ŽIVOT RADNIKA osvojio je Grand Prix na festivalu evropskog filma Strasbourg 1988. TOP LISTA NADREALISTA (1989-90), čiji je bio koscenarista i režiser, bila je najgledanija TV serija u ex-Jugoslaviji. U periodu 1995.-2002. režirao je brojne dokumentarce za Češku televiziju. Njegov cjelovečernji dokumentarni film LJUBAV NA GRANICI dobio je Zlatni Pečat za najbolji dokumentarni film na IFF Minhen i Nagradu za ljudska prava na Sarajevo Film Festivalu.

FILMOGRAFIJA
2018 - GLUMIM, JESAM / IGRAM, SEM - Dugometražni igrani film - (producent, režija, scenarij)
2016 - U POTRAZI ZA DOMOM - Dugometražni dokumentarni film - (scenarij)
2015 - VISKI I MLIJEKO - Kratki igrani film - (režija, scenarij)
2013 - ADRIA BLUES - Dugometražni igrani film - (producent, režija, scenarij)
2008 - TRAKTOR, LJUBAV I ROCK 'N' ROLL - Dugometražni igrani film - (scenarij)
2005 - LJUBAV NA GRANICI - Dugometražni dokumentarni film - (producent, režija, scenarij)
1987 - ŽIVOT RADNIKA - Dugometražni igrani film - (režija, scenarij)


OSTALI FILMOVI
2009 - TRAGAJUĆI ZA JOHNNYJEM (scenarist, režiser, producent)
1985 - BRAK RADNIKA (scenarist, režiser

Miro Gavran (Hrvatska) je suvremeni hrvatski autor. Djela su mu prevedena na više od 40 jezika. Njegove knjige su imale preko 250 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 400 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od četiri milijuna ljudi. Vjerojatno je jedini živući dramatičar u svijetu kome su u čak pet zemlja organizirali kazališni festival njemu posvećen , na kome se izvode predstave nastale isključivo prema njegovim dramama i komedijama, a koji je pod nazivom GavranFest djelovao u Slovačkoj (Trnava) ,Poljskoj( Krakovu), Češkoj (Prag)u, Njemačkoj( Augsburgu), Srbiji( Beograd). Diplomirao je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Radio je kao dramaturg i kazališni ravnatelj zagrebačkog Teatra ITD od 1986.do 1992.godine. Od siječnja 1993.godine živi i radi kao profesionalni pisac. Njegovi kazališni i prozni tekstovi uvršteni su u u brojne antologije i hrestomatije u zemlji i inozemstvu, a njegovo djelo se proučava na brojnim sveučilištima diljem svijeta. Najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu. Objavio je deset romana, dvije zbirke kratkih priča te jednu pjesničku zbirku.

Gavran je dobio tridesetak književnih i kazališnih nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu, a među njima i Nagradu CENTRAL EUROPEAN TIME 1999.
Nagradu EUROPSKI KRUG 2003. u Zagrebu,
Dvostruki je dobitnik Nagrade Večernjeg lista
četverostruki dobitnik Nagrada za dramsko djelo "Marin Držić" Hrvatskog ministarstva kulture
Nagradu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nagradu „Ivana Brlić Mažuranić, dvaput Nagradu „Mato Lovrak“.
Orden Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića
Srebrenu medalju ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Slovačke
Orden kneza Branimira S Ogrlicom Republike Hrvatske.
Nagradu DIDAK ,
prestižnu europsku nagradu „Dr. Alois Mock Europa Preis“.
ZLATNI ORDEN ZA ZASLUGE U REPUBLICI AUSTRIJI

Član je Ruske akademije književnosti u Moskvi, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Slavenske akademije književnosti i umjetnosti,

Sabrina Begović – Ćorić (BiH) rođena je u Sarajevu 1986. godine. Diplomirala režiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Njen dokumentarni film DJECA SUNCA osvojio je više nagrada, uključujući nagradu na konkursu UNICEF-a (2009.) i Sarajevo talent Campusa. Od 2011. članica je i jedna od osnivačica udruženja Hava Film. Kao spoljni saradnik radila za BHRT od 2009, kao redateljica na dokumentarnoj emisiji za djecu “Nema problema”. 2011. godine dokumentarni film UNDERCOVERED, koji je radila sa rediteljicom Nejrom Hulusić, je nominiran za Robert Bosh Stiftung Co-production prize i osvojio je nagradu Balkan Documentary Network. Sa istim filmskim projektom učestvovala je na radionicama Balkan Documentary Network-a u Sofiji, na DOCUfest Prizren, Istanbul DOCUMENTARIST Film Festivalu, te na International DOK Leipzig Co-production Meeting, Nyon Visions Du Reel, Sheffild International Doc Fest, te Sarajevo Pravo Ljudski Film Festival.

FILMOGRAFIJA
2018 - PIVAC - Kratki igrani film - (producent, režija)
2017 - SVUKUDA - Dugometražni dokumentarni film - (producent), UNDERCOVERED - Dugometražni dokumentarni film - (montaža, producent, režija, scenarij)
2015 - TREBA BITI LAV - Kratki dokumentarni film - (producent, režija)
2014 - U PLAVO - Kratki igrani film - (producent)
2009 - SUNNY CHILDREN - Short documentary film - (director, screenwriter)
2008 - STARICE, kratki film, Akademija scenskih umjetnosti, Sarajevo
2008 - KAKO SAM IZLOŽIO RAD U UMJETNIČKOJ GALERIJI BiH, kratki film, Akademija scenskih umjetnosti, Sarajevo
Kao producentica poznata je po filmovima U PLAVO (2014), TREBA BITI LAV (2015), SVUKUDA (2017), UNDERCOVERED (2017), PIVAC (2018) i HERETIK (2020).

Ana Nedeljković (Srbija) rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom u oblasti savremene umetnosti. Njen prvi animirani film “Rabbitland” (režija Ana Nedeljković, Nikola Majdak, 2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade, uključujući i Nagradu grada Beograda. Njihov drugi zajednički film “Neputovanja” (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujuči Berlinale, Annecy i Sundance, kvalifikovan je za Oskara i nominovan je za Annie nagradu u Los Anđelesu. Trenutno radi na novom kratkom animiranom filmu "O novcu i sreći" i na razvoju projekta za dugometražni animirani film “Novi Rabbitland”. U okviru “Rabbitland studija” koji je osnovala, realizuju komercijalne animirane projekte i radionice animiranog filma.

Anne Huynh (Francuska) je francuska redateljica animiranog filma. Rođena 1994. godine, odrasla je u blizini Pariza. Slijedeći svoju strast prema pripovijedanju, pisanju i stripu, nakon godine priprema na EPSAA-u u Ivry-sur-Seine, diplomirala je DMA odsjek animacija(Diplôme des Métiers d'art) na Institutu Sainte-Genevieve u Parizu, gdje je snimila svoj studentski film "Ankura". Sudjelovala u prvoj sezoni En Sortant de L'école (u produkciji Tant Mieux Prod) za koju je adaptirala pjesmu "L'école des beaux-arts" Jacques Prévert za francusku državnu televiziju. Slijedeći crvenu crtu između svog umjetničkog djela života i svakodnevnog života, režirala je nagrađivani film "Moj se djed se skriva", autora scenaria Jeana Regnauda, a producirao Folimage 2018. godine, koji je prikazan na brojnim festivalima (Annecy, Clermont -Ferrand, BIAFF, Animatou, PÖFF, GLAS ...), uključujući NAFF (gdje je osvojila najbolju umjetničku nagradu) 2020. Od tada je radila na novom predstojećem filmu Rya Orikase "Emergences" (Miyu Productions) i sada priprema novi filmski projekat.

Plakat Naff 2021

Katalog Naff 2021Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2021 Studio Neum. All rights reserved. This site is powered by GCR production.