NAFF / Neum Animated Film Festival
NAFF postao punoljetan: Svečano otvoreno 18. izdanje u Neumu 26/08/2023 | Neum Animated Film Festival Na terasi hotela Sunce u subotu 26. kolovoza svečano je otvoreno 18. izdanje Međunarodnog animiranog filma NAFF 2023.

Svečani program je započeo nastupom Mostar Rock School, nakon čega je nastavljen obraćanjima prijatelja i partnera Festivala, koji NAFF podržavaju godinama.

Predstavnica Ambasade SAD-a u BiH Laura Haugen kazala je, kako im je drago što i ove godine pružaju podršku NAFF-u, na mali ali važan način.

''Više od jedne decenije dajemo male grantove kako bismo omogućili umjetnicima iz SAD-a da prisustvuju Festivalu, predstave svoje filmove, učestvuju kao članovi žirija i drže radionice. Prethodnih godina, na NAFF-u su prikazani mnogi animirani filmovi iz SAD-a i drago nam je što će niz američkih filmova biti predstavljen i u ovogodišnjoj raznovrsnoj listi međunarodnih naslova'', rekla je između ostalog Haugen u svom obraćanju.

Sve prisutne ne terasi hotela Sunce svojim nastupom posebno su oduševili članovi Inex cirkus teatra koji su izveli performans s vatrom, a u kojem su uživali svi posjetitelji.

18. izdanje Festivala službeno je otvorenim proglasila Rajna Rajič, ispred Udruge mladih KAN, koja je i organizator NAFF-a.

''Za nas je ova godina posebno bitna, jer slavimo punoljetstvo. 18. godina čiste ljubavi je iza nas, jer animacija je ljubav koja je utkana u svaku nit NAFF-a. Drugačije ne bismo ni opstali. Hvala vam što s nama stvarate nove uspomene'', poručila je Rajič.

Nakon službenog otvorenja prikazan je prvi takmičarski program, u okviru kojeg su posjetitelji mogli uživati u filmovima iz Rumunije, Ukrajine, Njemačke, Nizozemske, SAD-a i Velike Britanije.

Poslije projekcija prve noći, gosti i prijatelji Festivala uživali su u partyju na bazenu hotela Sunce.

Tijekom trajanja NAFF 2023. bit će prikazan ukupno 81 film iz 31 zemlje svijeta. 33 filma bit će prikazana u takmičarskom programu, 25 filmova u studentskom autorskom programu, dok će tijekom panaroma programa posjetitelji moći uživati u 23. filmska ostvarenja.

U okviru festivalskog programa održat će se i stručna predavanja, te radionice, a Festival će svečano biti zatvoren 30. kolovoza dodjelom osam nagrada.
Plakat Naff 2023

Katalog Naff 2023
Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2023 KAN. All rights reserved.