NAFF / Neum Animated Film Festival
Film ''Stan psa'' pobjednik 18. izdanja NAFF-a 30/08/2023 | Neum Animated Film Festival Osamnaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma NAFF zatvoreno je 30. kolovoza 2023. ceremonijom proglašenja pobjednika u u Neumu.

Grand prix osvojio je film ''Stan psa'' (Dog apartment) iz Estonije. Autor Priit Tender osim glavne nagrade dobio je i nagradu za najbolju animaciju glina-lutke na 18. NAFF-u.

Pobjednički film govori o nesretnoj sudbini baletana Sergeia, koji je deportovan u predgradski kolhoz (kolektivnu farmu). Tu se svakodnevno bori protiv rutine, domaćih životinja i alkohola.

Najbolji studentski film ove godine je 98M3 iz Francuske, a koji potpisuje pet autora.

Jedna nagrada koja se dodjeljuje u čast oskarovca Dušana Vukotića od 2017. godine kao podsticaj za dalji rad regionalnim autorima - ove godine otišla je u Sloveniju za film ''Kurent''.

Za najbolju 2D animaciju na 18. NAFF-u nagrađen je američki autor Patrick Smith i njegov film ''Pour generation''.

Ove godine na neumskom Festivalu dvije nagrade dobio je film iz Grčke ''Pink mountain''. Autor Thomas Kunstler je nagrađen za najbolju muziku i najbolju likovnost.

''Posebno želim zahvaliti svima na gostoprimstvu. U Neumu sam proveo zaista divne dane, nadam se da ću se vratiti ponovo'', rekao je Thomas Kunstler.

Dvojica autora iz Njemačke također su nagrađena na NAFF-u, te je ''Reincarnation mall'' dobio priznanje za najbolju 3D animaciju. Eric Giessmann i Piers Goffart svoje priznanje su preuzeli u Neumu na svečanoj dodjeli nagrada.

Nakon svečanosti dodjele nagrada, gosti Međunarodnog festivala animiranog filma u Neumu uživali su u projekcijama nagrađenih filmova.
Plakat Naff 2023

Katalog Naff 2023
Neum Animated Film Festival is Copyright © 2006 - 2023 KAN. All rights reserved.